• Raja Yoga
    Aalsmeer
    Raja Yoga Aalsmeer

Ervaringen van leerlingen

Yvonne V.

“Yoga is voor mij:

  • Even tijd voor mezelf
  • Herkennen, of juist verbreden, van mijn mensbeeld in de andere deelnemers
  • Wekelijks checken hoe ik me geestelijk en lichamelijk voel,
  • Verbeteren van mijn mentale staat (rust en orde in mijn hoofd krijgen)
  • Een avontuurlijke zoektocht naar mijn drijfveren
  • En spirituele diepgang, een mogelijkheid tot ontwikkeling

Dus, bedankt voor jouw bijdrage aan al dit genot!”

Sylvia H.

“Yoga voelt als een vriend voor altijd
een cirkel, zonder begin, zonder eind
Stapje voor stapje, zo blij als een kind
ervaar ik nu vreugde, voel ik me bemind
door verbinding te maken met lichaam en geest
besef ik nu… dit… is er altijd al geweest
de essentie van yoga… Ze is al heel oud…
brengt jou tot je kern,
jouw kern van puur GOUD…”

Jolanda v. H.

“De wens tot deelname aan Yoga was al langer aanwezig. Door de dagelijkse verplichtingen en het “moeten” stelde ik deelname uit. Tot het moment waar Raja Yoga Aalsmeer adverteerde met een open dag. Vorig jaar, 2010, ben ik naar binnen gestapt. De ontmoeting met de docenten was er één van rust en respect.

Ik ben gestart met de basisopleiding en mijn reis naar binnen, en de antwoorden op mijn levensvragen gingen van start. Het moeten verviel, en innerlijke rust kwam toen ik persoonlijke weerstanden los kon laten en overwon. Mijn boosheid jegens sommige aspecten van het leven maakte plaats voor mijn kwetsbaarheid. Mijn levenservaringen kon ik, zonder teveel woorden, delen en opnieuw ervaren. Mijn hart en liefde konden weer spreken.

Binnen Raja Yoga Aalsmeer neem ik wekelijks in groepsverband. De onderlinge energie geeft meerwaarde in mijn reis. De theoretische en filosofische voeding van de docent die verbonden is aan Raja Yoga Aalsmeer hebben mij gegeven: het leren loslaten, voelen van de balans van lichaam en geest, het zijn en de opbouw tot concentratie en meditatie is zo fijn dat het voor mij een deel van mijn leven is geworden. Het verstand, welke we allemaal ontvangen hebben, is een grote gave. Dit geeft mij/ons de kennis en mogelijkheden in ons dagelijks leven. De diepere waarden ervaringen van onze ziel geven mij de wijsheid om mij verder te mogen ontwikkelen. Ik kan een ieder Raja Yoga aanbevelen om de balans van lichaam en geest te voelen en te ervaren. Het geeft rijkdom aan het leven en is een spiegel tot kracht.”

Ingrid v.d. G.

“In 2010, na jaren in het buitenland, weer terug gekomen naar Nederland en ook werd ik 40 jaar. Bij deze veranderingen worstel ik erg met de vragen wat nu echt belangrijk is in het leven nu je nog een keer de kans hebt om weer helemaal opnieuw te beginnen, maar ook bang bent de verkeerde keuzes te maken omdat de tijd begint te tellen.

Yoga helpt mij de rust & ontspanning te vinden die nodig is om voor mezelf duidelijkheid te verkrijgen in wat ik echt wil en belangrijk vind en wat ik moet doen om dit te bereiken. Yoga helpt mij ook de moed op te brengen deze nieuwe weg vol vertrouwen in te slaan en te blijven volgen, ondanks tegenvallers.

Je leert eerlijk naar jezelf te zijn en dit is soms confronterend, maar brengt je wel verder en hier profiteert je omgeving ook gelijk van. Ben er wel achter gekomen dat dit een continu proces is waar je niet na een jaartje yoga mee klaar bent. “It’s a way of life”. ”

Natasja L.

Ruim anderhalf jaar zit ik nu bij Raja Yoga, Aalsmeer. Ik heb les van Ester. Ik ben bij haar begonnen bij de beginners. Ik zat toen middenin een burn-out. Ik liep al jaren met het idee om yoga te gaan doen, maar er was altijd wel iets `belangrijker`. Door m`n burnout werd mij duidelijk dat het nu echt tijd werd om m`n eigen pad te zoeken en daarvoor te kiezen, vandaar de stap naar yoga.

Tot op de dag van vandaag ben ik erg blij dat ik die keuze heb gemaakt. Raja Yoga levert het `hele pakket` ; de houdingen, meditatie en theorie. Dit maakt het tot een heel interessant geheel, elke les betekent voor mij weer groei door inzichten. In combinatie met de meditatie en de houdingen staan de lessen voor mij voor plezier, ontspanning, leren en nieuwsgierigheid naar meer.

De yoga-lessen hebben absoluut een zeer grote rol gespeeld in mijn genezingsproces. Het verdiept mijn kijk op m`n eigen leven en het leven op zich, wat ik als zeer waardevol ervaar.

Ik ervaar Ester als een integere, wijze, vrolijke en zeer betrokken yoga-docente. Ze kan de theorie zeer helder uitleggen, ze staat open voor iedereen, blijft zelf ook nieuwsgierig en weet elke les weer tot iets speciaals te maken.

Kortom ; het yoga-pad wat ik ben ingeslagen bij Raja Yoga Aalsmeer heeft mij al veel gebracht en ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog wel even blijf `hangen`!

Raja Yoga

Logo Raja

De basis van deze yoga komt van Patanjali. Zijn combinatie van yogabeoefening en teksten zijn, ondanks dat hij rond de tweede eeuw voor Christus leefde, tijdloos.

Lees meer over Raja Yoga

Tom Verlaan

Tom Verlaan

Niets is belangrijk. Kennis en training kan belangrijk zijn, om te weten dat "niets" belangrijk is.


Lees meer over Tom