• Raja Yoga
    Aalsmeer
    Raja Yoga Aalsmeer

Docenten

Tom Verlaan

Als je, zoals ik, op zoek bent naar de wetenschap van het leven, kom je in een wirwar van religies, denkwijzen, wetenschappers, enzovoort, terecht. Van amusant tot zeer interessant.

Waar ik alleen niet van los kwam, was de compleetheid van Raja Yoga. Deze wetenschap heeft mij niet alleen gepakt, het is een levenswijze geworden.

Het enthousiasme van: “Dit moet iedereen weten, en ja, er bestaat een gebruiksaanwijzing over het leven!” heeft geresulteerd in het feit dat ik in 2001 ben gaan lesgeven.

Deze visie over Yoga wil ik graag overbrengen:

Yoga is doen en uitproberen in de praktijk. Als je er alleen maar over praat en intellectueel mee omgaat, is het niet meer dan een theorie.
Je levenslessen als uitdaging zien en niet als probleem.
Echte meditatie ervaren.
Een prettige sfeer werkt aanstekelijk…

En ieder seizoen kan ik bijna niet wachten het over te brengen!

CV

Manon van den Berge

Ik ben Manon van den Berge. In 2015 heb ik mijn universitaire onderzoeks master Executive Programme in Management Studies succesvol afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Daaraan voorafgaand heb ik mijn bachelor Management, Economie en Recht behaald aan de Hogeschool van Amsterdam. Na de universiteit heb ik 2 jaar een eigen organisatieadviesbureau in de markt gezet. Daar weer voor heb ik voor meerdere werkgevers gewerkt. Heb altijd in deeltijd gestudeerd en gewerkt.

Yoga en meditatie

Iets in mij zei altijd dat ik aan yoga en meditatie moest gaan doen. En sinds 2009 volg ik het 8-voudige pad van Patanjali. In 2016 ben ik geïnitieerd door de Himalaya Yoga Traditie en heb ik mijn persoonlijke mantra ontvangen. Ik ben met meerdere (stilte) retraites mee geweest, en heb meerdere lezingen en workshops gevolgd. Sinds juli 2017 ben ik gecertificeerd raja yoga docent nadat ik succesvol de docentenopleiding heb afgerond bij Raja Yoga Aalsmeer. Momenteel geef ik 3x in de week yogales. In november 2017 ben ik met een groep naar de ashram van de Himalaya yoga traditie in India geweest. Op dit moment rond ik de opleiding voor Therapeutische Kinderyoga af bij de Jip & Jan Academie in Almere.  Deze opleiding is een mooie mix van kinderyoga en kindercoaching.

Ik geef de basisopleiding raja yoga:

Lessen van 2 uur
Kosten €14,- per les of een maandabonnement €50,-
Iedere maandag van 9:30-11:30 uur of donderdag van 19:30-21:30 uur

Iedere woensdag van 9:30 – 11:30 in Uithoorn 14,- losse les of een maandabonnement €50,-

Onder de naam Studio Plasia bied ik per september 2018 Kinder Yoga Coaching aan en de vipassana meditatiecursus. Meer info plasia.nl

Kinder Yoga

Woensdagmiddag van 14:00-14:45 en 15:30-16:15 10,- per les 

Kinder Yoga Coaching

De kinder yoga coaching is op afspraak. Een sessie duurt 60 min. en kost 50,- Dit kan in Aalsmeer, Amstelveen, en Uithoorn.

Inzichten Meditatie ofwel Vipassana Mediatie

Op de dinsdag avond van 19:15 – 20:15 in Uithoorn 50,- per maand

Raja Yoga

Logo Raja

De basis van deze yoga komt van Patanjali. Zijn combinatie van yogabeoefening en teksten zijn, ondanks dat hij rond de tweede eeuw voor Christus leefde, tijdloos.

Lees meer over Raja Yoga

Tom Verlaan

Tom Verlaan

Niets is belangrijk. Kennis en training kan belangrijk zijn, om te weten dat "niets" belangrijk is.


Lees meer over Tom